PVP Zihinsel Kılavuzu (Yeni!)

Tüm Kılavuzlar
1.Bedensel Savaşçı
2.Zihinsel Savaşçı
3.Bıçakçı Ninja
4.Okçu Ninja
5.Karabüyü Sura
6.Büyülü Silah Sura
7.Ejderha Gücü Şaman
8.İyileştirmeci Şaman

Zihinsel savaşçılar her ne kadar TR’de oyunda loncaların ve grupla kasmaların omurgasını oluşturan bir karakter olsa da PVPlerde herkesin yüksek efsun ve savunma değerlerinde olmasından dolayı sönük kalmış bir karakterdir. Beceri ağırlıklı dövüşmesi onun bu düşüşünün bir diğer nedeni olarak söylenebilir. Çünkü kalkanı da katıp “15×4(zırh,küpe,kolye,ayakkabı)+20(kalkan)=80″ şeklinde düşününce efsunsuz bir karaktere 10k vurması beklenen beceri %80 savunma nedeniyle 2k gibi bir değere düşecektir. Bu da ortalama efsunlanmış bir bedenselin belki de 1-2 vuruşuna eş bir hasar olacaktır…
Neyse bu kadar iç karartmaya gerek yok. Zihinsel, eğlence PVPlerde değil ama en azından emek PVPlerinde hala hak ettiği yerde olan bir eğitim. Sadece efsunlara biraz özel ilgi gösterilmesi gerekiyor.

Statü Dağılımı

Zihinsel Savaşçı Statüleri Nasıl Verilmelidir adlı konumuz için tıklayın.


 

 

 

 

 

 

 


Silah

 


a. Silah Efsunları

Eğer fazladan zamanınız varsa 4 sınıf için ayrı ayrı efsunlu nesneler oluşturabilirsiniz. Bu sizin efsun için harcadığınız zamanı yaklaşık 5’e katlayacak; ancak 1e1 savaşlarda da sizi rakiplerinizden 1 adım öne çıkaracaktır. Eğer bunun için zaman ayırmak istemiyorsanız sadece genel-lonca savaşı efsunlarını getirip aşağıdaki gibi taş eklerseniz; bu sizi ortalamanın üstüne çıkaraktır.

Genel-Lonca Savaşı Efsunu:
Yarı İnsanlara Karşı Güç
Kritik Vuruş Şansı
Güç
Büyü Hızı
5. efsun olarak; Sersemletme Şansı, Zehirleme Değişimi, Delici Vuruş Şansı, Çeviklik efsunlarından herhangi biri getirilebilir. Zihinsel karakter ile düz vuruş yapmayı sevenler Sersemletme veya Delici Vuruş, becerilerini daha da güçlendirme isteyenler ise Çeviklik efsunlarını getirebilir. Yaşam Enerjisi güçlü beden becerisinin etkisini yükseltmesi, savunma ve HP vermesi yönünden 5. efsun olarak tercih edilebilir. Ancak saldırı anlamında bir katkısı olmadığı için tarafımca çeviklik kadar işe yarayıp yaramadığını kıyaslayacak kadar fazla kullanılmamıştır.

Genel-Lonca Savaşı Taşları:
Savaşçıdan Koruyan Taş
Ninjadan Koruyan Taş
Suradan Koruyan Taş

Savaşçılara Karşı Efsun: Yarı İnsanlara Karşı Güç, Kritik Vuruş Şansı, Büyü Hızı, Güç, Çeviklik
Savaşçılara Karşı Taş: Savaşçıdan Koruyan Taş-Öldürücü Darbe Taşı-Soğutma Taşı

Ninjalara Karşı Efsun: Yarı İnsanlara Karşı Güç, Kritik Vuruş Şansı, Büyü Hızı, Güç, Sersemletme Şansı
Ninjalara Karşı Taş: Ninjadan Koruyan Taş-Öldürücü Darbe Taşı-Soğutma Taşı

Suralara Karşı Efsun: Yarı İnsanlara Karşı Güç, Kritik Vuruş Şansı, Büyü Hızı, Güç, Sersemletme Şansı
Suralara Karşı Taş: Suradan Koruyan Taş-Öldürücü Darbe Taşı-Soğutma Taşı

Şamanlara Karşı Efsun: Yarı İnsanlara Karşı Güç, Kritik Vuruş Şansı, Büyü Hızı, Güç, Çeviklik
Şamanlara Karşı Taş: Şamandan Koruyan Taş-Öldürücü Darbe Taşı-Soğutma Taşı

b. Silah Seçimi

Beceri ağırlıklı dövüşen bir eğitim olan zihinsel için ÇİFT EL pala ve kılıçlar doğru silahlardır. Çünkü saldırı değerleri kendi seviyelerindeki tüm diğer silahlardan daha yüksektir.(Kin-Zehir kılıcı arasındaki durum istisnadır.)

NOT: Düz vuruşlarından yararlanmak isteyen zihinseller; muharebe kılıcı, zehir kılıcı gibi saldırı değeri yüksek kılıçları da kullanabilir.

Zırh

 

Leave a comment