Ejderha Gücü Şamanlar Statüleri Nasıl Verilmelidir?

Merhaba Metin2 Okuyucuları!

 

Bazı oyunlarda 91. seviyeden sonra statü gelmez. Fakat yeni sınırların 127 ve 250 olarak yükseltilmesinden dolayı kimi serverlerde son seviyeye kadar statü gelmektedir. Hem klasik 91 statü dağılımı hem de son seviyeye kadar statü gelen serverler de şamanlar ( hem ejderha gücü hem de iyileştirmeci ) için dağılım şu şekildedir;

VIT: 90(120, 127..)
INT: 90(120, 127..)
STR: geri kalan hepsi
DEX: 90(120, 127..)

INT ya da zeka, ejderha gücü şamanların tüm yeteneklerine etki eden beceri yükselticidir.. VIT becerilere katkı sağlamamakla beraber her karaktere olduğu gibi 1 puan için 40hp ve 1savunma verir. Ejderha gücü şamanlar ilk iki 90’ını INT ve VIT olarak seçmelidir. Son olarak DEX 90lanmalı ve ardından kalanlar ise STRye harcanmalıdır.

PvP serverler için statü dağılımı için bir sıralama vermek gerekirse INT->VIT->DEX->STR şeklinde gitmek doğru ve olur. PvPlerde iyi şekilde efsunlanmış bir şaman bir bedensel den daha hızlı kasabilir. Becerileri kasmaya en uygun sınıflardandır. PvPlerde INT ve VIT’i sıra sıra 90 larlarsa bile yaşam enerjisi sıkıntısı çekmezler.

TR’de ise dağılım VIT<->INT->DEX->STR şeklindedir. İtemlerin ve karakterimizin itemlerinin niteliklerine göre dengeli bir şekilde INT ve HP’yi arttırmalıyız. Eğer daha önceden elimizde para veya güzel şaman itemleri yoksa tamamen INT’e yüklenmemiz halinde kasmakta çok sıkıntı çekeriz. Fakat şamanların TR’deki kasma dayanağı partilerdir. Eğer sizin kasmanıza yardımcı biri varsa tamamen INT ve ardından VIT 90 lanabilir. Eğer tekseniz ve fırsatınız olunca partilere girebiliyorsanız kesinlikle INT ve VIT’i karakterinizi zora sokmayacak şekilde dağıtın. 39’a kadar 2 INT 1 VIT şeklinde giderseniz 2. masterinizi açmış ve bunları aktif olarak kullanacak kadar zekanız olacaktır. Eğer S.O(siyah ork, vadi ortasındaki kasma alanı) partilerine katıla biliyorsanız INT’i 90layın ardından VIT 90 yapın. Bu sırada kat bileti almanın vakti gelecektir. Şaman kasmak oldukça güçtür fakat düşük levelde sağlam destek becerileriyle güçlü karakterlerle gruplar kurarak kendi levelinizdeki herhangi sınıftan üstün konuma gelebilirsiniz. INT ve VIT 90lanınca DEX 90 yapılmalı ve STR ile tüm statüler dağıtılmış olmalıdır.

 

Bir önceki yazımız olan Karabüyü Sura Statüleri Nasıl Verilmelidir? başlıklı makalemizde en iyi kara büyü sura statü, en sağlam sura statü ve en sağlam sura statü dağılımı hakkında bilgiler verilmektedir.

 

Leave a comment